Home > Duurzaamheid > Archief duurzaamheid > Veel biologischeprodukten bij Jumbo en AH


22-12-2011
Veel biologischeprodukten bij Jumbo en AH
Heusden – De vestigingen van Jumbo en Albert Heijn bieden veel biologische producten aan. Na de verhuizing van de Coöp in Oud-Heusden is het assortiment biologische producten merkbaar uitgebreid. Bij Aldi zijn een deel van het jaar alleen druiven als biologisch product verkrijgbaar. Voor Fair Trade producten kan de consument goed terecht bij Jumbo en Em-Té. Dit blijkt uit de tellingen van de biologische producten en Fair Trade producten in de supermarkten die Milieudefensie jaarlijks uitvoert, dit jaar (2011) voor de veertiende keer.

Sinds 1998 tellen vrijwilligers van Milieudefensie jaarlijks het aantal biologische producten in de supermarkten. Op die manier stimuleert de milieuorganisatie de verbreding van het assortiment duurzame producten in de supermarkt. Biologische producten zijn geproduceerd met respect voor dier, natuur en milieu. De boer krijgt een eerlijke prijs en er wordt geen gebruik gemaakt van landbouwgif, kunstmest en gentech.
Gemiddeld hebben de supermarkten dit jaar 115 biologische producten in de schappen liggen, het hoogste aantal sinds het begin van de tellingen en dertig procent meer dan in 2010!
Landelijk staat de keten Plus op de eerste plaats gevolgd door Jumbo. Albert Heijn komt op plaats vier, terwijl de Coöp plaats zes bezet. Tot de achterblijvers behoren Lidl op plaats 22 en Aldi op plaats 23.

In Heusden vindt de consument veel ecoproducten bij Jumbo aan de Grotestraat in Drunen ( 205 producten ), terwijl Albert Heijn in de Torenstraat in Drunen op 202 ecoproducten komt. De Jumbo aan de Oliemaat in Vlijmen biedt 189 van dergelijke producten aan. De vestigingen van Em-Té in Vlijmen en Drunen hebben achtereenvolgens 137 en 132 ecoproducten in de schappen.
In 2011 verhuisde de Coöp van de E. van Gochstraat naar de Laagstraat in Oudheusden. De grotere winkel biedt ook een groter aantal biologische producten, namelijk 109. Ook heeft de nieuwe winkel energiebesparende verlichting.

De Lidl aan de Grotestraat in Drunen heeft elf biologische producten in de aanbieding. Ook deze gemoderniseerde winkel kreeg energiezuinige verlichting.
Bij Attent aan de Hoogstraat in Heusden vesting vindt de consument tien biologische producten.
Bij de vestigingen van Aldi vindt de consumenten de minste biologische voedingsmiddelen, namelijk één of twee. Het gaat daarbij onder andere om biologische druiven die een deel van het jaar in het assortiment van deze supermarktketen zitten.

De Jumbo in Drunen en de Em-Té in Drunen en Vlijmen bieden achtereenvolgens 62. 62 en 55 Fair Trade Producten aan. De Jumbo in Vlijmen en de AH in Drunen hebben allebei 36 Fair Trade producten in de schappen. Bij de Coöp in Oudheusden vindt de consument 31 Fair Trade producten. Daarnaast zijn er natuurlijk delicatessenzaak van Herpt in Drunen en de Wereldwinkel in Heusden waar u ook voor “eerlijke” waren terecht kunt!

Meer informatie:www.ekotellingen.nl
___________________________________________________________________

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid