Home > Activiteiten > Jubileum > De vereniging bestaat dertig jaar en dat wordt gevierd!


23-03-2012
De vereniging bestaat dertig jaar en dat wordt gevierd!
Het jubileumjaar is ruim twee maanden oud.
Al twee Natuurgebieden van de Maand kregen aandacht in een artikel in de Scherper en Peter leidde in die gebieden een flink aantal enthousiaste wandelaars rond. In januari zelfs onder behoorlijk pittige omstandigheden. Echte genieters komen toch wel!

De jubileumcommissie is druk bezig de rest van de plannen uit te werken.
1. Iedere maand is er dus een artikel in de Scherper en een wandeling in het Natuurgebied van de Maand. Kijk in het programma overzicht voor data en tijden.
2. Over de 12 natuurgebieden wordt door de fotowerkgroep een fototentoonstelling gemaakt. Deze komt achtereenvolgens te hangen in het Heusdens Bureau voor Toerisme, de drie verzorgingshuizen en de drie bibliotheken. De officiƫle opening wordt later bekend gemaakt. U krijgt daar nog een mail over.
3. Omdat het motto van de Open Monumentendagen dit jaar Groen van Toen is, is de vereniging daar ook bij betrokken. Deze vallen op 8 en 9 september. Meer daarover in de volgende Natuurlijk.
4. Ook zal er een prachtige verjaardagskalender verschijnen over de natuur van de gemeente.
5. En natuurlijk is er de excursie naar het vogelrevalidatiecentrum de Luitert in Zundert. Er zijn al behoorlijk wat aanmeldingen. Maar u kunt zich nog opgeven. De excursie is bedoeld voor leden en hun partners.
Datum: 19 mei 2012
Vertrek: rond 10.00 uur
Programma: een lezing over het centrum ( waar tientallen natuurvrijwil-ligers actief zijn ) , een lunch en vervolgens een rondleiding door de tuin en langs de kooien. Een uniek kijkje achter de schermen.
Kosten: nihil
Bel of mail naar Noor Peters: 0416 320031 of Noor Peters

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid