Home > Duurzaamheid > Zonne-panelen > Welke subsidiemogelijkheden zijn er?


15-10-2012
Welke subsidiemogelijkheden zijn er?
Hoewel zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel zijn, maakt het de aanschaf van zonnepanelen voor velen nog aantrekkelijker. Vanaf 2 juli 2012 heeft de overheid een subsidiepot beschikbaar gesteld van in totaal 22 miljoen voor de aanschaf van zonnepanelen. De pot van 30 miljoen die in eerste instantie voor 2013 beschikbaar gesteld zou worden, staat weer op losse schroeven. Daarmee zou er per 1 januari aanstaande een einde komen aan deze veelbesproken subsidieregeling.
Het is een subsidie voor kleinverbuikers. Voor particulieren en niet geldig voor bedrijven.
Zonnesystemen met een minimum grootte van 600 Wattpiek(Wp) en een maximum van 3.500 Wp (dit zijn ongeveer 14 panelen) komen in aanmerking voor de subsidie.
De vergoeding is 15% van de kosten van het zonnesysteem( inclusief technische onderdelen en ondersteunende materialen, exclusief installatiekosten, met een maximum van 650 euro.
Per adres kan er maar een aanvraag voor subsidie worden gedaan. Dit kan alleen elektronisch met behulp van je DigiD. Daarbij moet een aankoopbewijs meegestuurd worden.
De plaatsing van zonnepanelen moet binnen 6 maanden gebeuren. Dit kan achteraf gecontroleerd worden dmv het opvragen van betaalbewijzen bij de leverancier.
Deze subsidieregeling mag niet gestapeld worden met gemeentelijke subsidies.
De subsidie hoeft niet van tevoren te worden aangevraagd en wordt uitbetaald op basis van een getekende overeenkomst met het bedrijf dat de panelen verkoopt en installeert. Niet alleen voor de kosten van de zonnepanelen maar ook van de bijbehorende apparatuur kan subsidie worden aangevraagd.

Particulieren kunnen subsidie aanvragen met DigiD via het elektronisch loket van AgentschapNL met de digitale versie van een getekende overeenkomst op of na 2 juli 2012. Per adres kan één aanvraag worden ingediend.
Ga voor meer info en de laatste stand van zaken naar agentschap.nl van de overheid.
Ga voor een overzicht van alle subsidiemogelijkheden naar duurzaamthuis.nl.

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid