Home > Duurzaamheid > Archief duurzaamheid > Rondleiding kleinfruitbedrijf van Piet Smeekens


12-07-2008
Rondleiding kleinfruitbedrijf van Piet Smeekens
Piet Smeekens, al jarenlang lid van onze vereniging, wil u graag rondleiden op zijn bedrijf.

Sinds 1988 teelt Piet aan de Duinweg blauwe bessen en bramen. Dit fruit teelt hij op een natuurvriendelijke wijze. Zijn grootste passie is het herstellen van natuurwaarden. Hij legde op zijn terrein diverse houtwallen, een eikenhakhoutbosje, een poel en een bosvijver aan. Bovendien maakte hij allerlei voorzieningen voor diverse dieren om zich ‘thuis’ te voelen op zijn land: nestkastjes, takken over de bosvijver voor het ijsvogeltje, takkenhopen, een bijenkast etc.

Een waar paradijsje voor mensen, dieren en planten is hier ontstaan! Zomers kunt u hier op uw gemak zitten en genieten van de natuur. Particulieren kunnen bessen kopen en als u ze zelf plukt zijn ze iets goedkoperPiet kan, zoals de meesten van ons inmiddels wel weten, veel en enthousiast vertellen over de boerennatuur op zijn land. Natuurlijk zal Piet u ook informatie geven over de teelt van zijn bessen.


datum: zondag 12 juli
aanvang: 10.00 uur
duur: ongeveer 2 uur
locatie: Drunen/Giersbergen: Duinweg, 150 meter ten zuiden van nummer 62, waar het informatiebord staat, u kunt naar achteren door rijden, liefst met de fiets!
Voor wie: voor onze leden, hun familie, vrienden en kennissen© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid