Home > Activiteiten > Lezingen > Succesvolle informatieavond over het Ommetje Herpt-Oudheusden


13-04-2010
Succesvolle informatieavond over het Ommetje Herpt-Oudheusden
Het is altijd weer spannend of een lezing, excursie of -zoals op 13 april- een informatieavond bezoekers zal trekken! Gelukkig liepen een half uur tevoren de eerste mensen al binnen…de bibliotheek in Oudheusden liep behoorlijk vol. Een aantal raadsleden en ook de nieuwe wethouder Margot Mulder waren aanwezig. Een goede gelegenheid kennis met elkaar te maken!

De avond was een gezamenlijke activiteit van de gemeente, de bibliotheek, het Heusdens Buro voor Toerisme, het Coördinatiepunt Landschapsbeheer van het Brabants Landschap en van de Natuur- en Milieuvereniging.

Na jarenlange voorbereiding was het zover: de lancering van het Ommetje Herpt – Oudheusden. Hermien van Toorenburg gaf in 2006 de eerste aanzet door haar deelname aan een landelijke wedstrijd voor Ommetjes. Na veel overleg en inzet van de genoemde organisaties is nu een eerste uitwerking gerealiseerd. Deze loopt over al bestaande wegen en paden. Hopelijk wordt het Ommetje in de toekomst op enkele punten bijgesteld waardoor een veel fraaier parcours gelopen kan worden.

Wil Dijkstra hield zijn laatste officiële toespraak als wethouder. Als geschiedenisleraar én inwoner van Herpt was dit voor hem een op het lijf geschreven klus.


Cees van der Meijden hield een gloedvol betoog over de ontstaansgeschiedenis van het landschap rondom het Oude Maasje.


Marco Renes van Brabants Landschap lichtte de route van het Ommetje en de wensen voor de toekomst toe. Tevens deed hij – samen met Harrie Smits – een oproep om te komen tot het oprichten van een uilenwerkgroep. Hopelijk gaat deze er komen: Herpt is een uitgelezen omgeving voor de steenuil. Er broeden er nog maar 3000 paar van in Nederland. Alle hulp is welkom!

Bij de officiële overhandiging van het eerste exemplaar aan Hermien werd bekend gemaakt dat alle inwoners van Oudheusden en Herpt de prachtig uitgegeven route in de bus krijgen.

Om 22.00 uur sloot Harry Nijënstein de avond af. Hopelijk gaan veel mensen het Ommetje daadwerkelijk lopen!

klik hier om foto's zien van het Ommetje Herpt.

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2019
Vogelgeluid