Home > Beheer natuurgebieden > De natuurgebieden > Opening vrijwilligersseizoen landschapsbeheer


22-10-2013
Opening vrijwilligersseizoen landschapsbeheer
Zaterdag 5 oktober jl. vond de jaarlijkse opening van het vrijwilligersseizoen landschapsbeheer plaats. Deze keer waren de vrijwilligers te gast bij Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden.

Wethouder Margo Mulder van Gemeente Heusden hield een goed betoog over de betekenis van een waardevol landschap en de rol van de vrijwilligers daarbij en liet mooie landschappelijke foto’s zien uit de gemeente. De werkzaamheden en activiteiten van de natuur- en milieuvereniging werden toegelicht door Joost Van Balkom. Vervolgens hield Kars Veling van de Vlinderstichting een boeiend verhaal over met name vlinders en wat de landschapsbeheerders voor deze soort kunnen betekenen. Als laatste onderdeel van het ochtendprogramma had Emiel Rijken van Coördinatiepunt Landschapsbeheer een aantal mededelingen over veiligheid, Groen en Doen, de Natuurwerkdag, de nieuwe site van Brabants Landschap en de uitkomsten van de gehouden enquête onder vrijwilligers.

Na de lunch volgde de excursie ‘in het veld’. De vrijwilligers konden bij mooi zonnig weer even de natuur opsnuiven van de Baardwijkse Overlaat en de directe omgeving. Joost van Balkom van de lokale vrijwilligersgroep begeleidde hen door dit mooie gebied. Al met al weer een mooie goed gevulde dag voor de zo zeer gewaardeerde actieve landschapsvrijwilligers!

klik op de foto voor een vergroting


© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2019
Vogelgeluid