Home > Natuureducatie > Ommetjes > Ommetje Herpt


06-11-2013
Ommetje Herpt
Net buiten de wallen van het vestingstadje Heusden vindt u de dorpen Herpt en Oudheusden, ontstaan op de oude stroomruggronden van het Oude Maasje.

Samen met Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden, Brabants Landschap en de initiatiefneemster Hermien van Toorenburg heeft de gemeente het Ommetje verder uitgewerkt en gerealiseerd. Daarbij zijn diverse landschappelijke verbeteringen langs de route aangebracht. Ook is Harrie Smits, die in de omgeving een aantal uilenkasten beheert, bij het project betrokken. Het Heusdens Buro voor Toerisme heeft een routeboekje ontwikkeld.

Het Ommetje beschrijft een route van ongeveer 5,5 km langs natuurgebied De Oosters en het Oude Maasje. Het Oude Maasje is hier en daar nog zichtbaar in het landschap. Zo ook de geschiedenis van Herpt en Oudheusden die terug gaat tot ca. 1100 en 825.

Ga voor een gedetailleerde beschrijving naar ‘routeboekje’

Ten opzichte van de beschrijvingen heeft een verandering plaatsgevonden: door het plaatsen van een toegangshek ter hoogte van de boomgaard en het garagebedrijf. Verder is de route ook helemaal voorzien van wandelknooppunten.

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2019
Vogelgeluid