Home > Duurzaamheid > Samentuinen > Fietstocht voor samentuindersen belangstellenden.


09-08-2014
Fietstocht voor samentuindersen belangstellenden.
Samen tuinieren spreekt veel mensen aan. Samentuinen, voedseltuinen, groepsmoestuinen... allemaal namen voor plekken waar mensen samen bezig zijn. Maar wat is het eigenlijk, zo’n samentuin? Belangrijk uitgangspunt is dat de mensen zelf bepalen hoe hun tuin er uit gaat zien. Hoeveel ruimte voor groenten, fruit, kruiden en bloemen? Willen we een poel, bomen met nestkastjes, houtwallen, bijen? Wat hebben de planten nodig en wat kan wel en niet naast elkaar? Het is een puzzel die voor elke groep en elke tuin een ander resultaat oplevert. Niet eenvoudig, maar dat maakt het juist spannend en leuk om samen aan te werken. In Drunen gaat een groep aan de slag met een perceel dicht bij de Eendekooi.

De Natuur en Milieuvereniging gemeente Heusden ondersteunt samentuin initiatieven van harte. Zij organiseert deskundig advies en cursussen.

Zaterdagmorgen 30 augustus is er een fietstocht langs vijf samentuinen in onze buurgemeente Haaren, georganiseerd door de plaatselijke vereniging LNMH.
Start om 9:00 uur, afsluiting om 13:00 uur. Deelnemers nemen hun eigen fiets mee, alsook een lunchpakket. Dat lunchpakket is niet voor jezelf, maar voor een ander. Jijzelf krijgt dan weer een lunch van een andere deelnemer. Hiermee willen we het ‘samen’ laten ervaren en je erop laten vertrouwen dat dat altijd goed komt….. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Er is al een groep van 10 mensen uit de gemeente Heusden die meedoen. Wil je meefietsen, meedoen met samentuinen in Heusden of meer weten over samentuinen? Marianne Rechters en Anja Kleijn zijn de contactpersonen namens de NMV gemeente Heusden.

E-mail samentuinen@natuurenmilieuheusden.nl

of bel: Marianne 06-28557345 of Anja 06-30463018.

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid