Home > Communicatie > Overige artikelen > Op de fiets


18-11-2010
Op de fiets
In januari is het bestuur uitgebreid met twee nieuwelingen. Na een aantal vergaderingen, met nog een nieuw ervaren bestuurslid, wisten we in het bestuur wel wat we aan elkaar hadden. Bestuursvergaderingen verliepen en verlopen in goede harmonie, zijn constructief. Maar de twee nieuwelingen misten nog iets, ........
Na enige tijd bleek wat: de 25 jaar of meer ervaring die de zittende ervaren bestuursleden hadden met natuur en landschap in de hele gemeente.
De nieuwelingen kenden hoogstens de natuur in de directe woonomgeving, maar niet die wat verder weg. Wandelen duurt te lang, met de auto zie je niets.

Oplossing: op de fiets!
Op een zondag togen Max (+ introducée) en ik onder de bezielende leiding van Joost langs alle natuurgebieden in de gemeente.
Dat dachten we althans.
Van de Zonnebloemlaan in Drunen gingen we richting Baardwijkse Overlaat, langs het eigen stukje van de vereniging, over de dijk naar de eigen eendenkooi, en vervolgens naar de Koesteeg.
Bij elke stop werden we uitgebreid bijgespijkerd op het gebied van natuur, landschap en historie. En steeds weer bleek de biodiversiteit en het cultuurhistorische landschap rond Drunen rijker te zijn dan we hadden gedacht.
Ik schrijf dit in een paar seconden op, maar Joost had bij elke stop zoveel te vertellen dat we aan het begin van de middag minder dan de helft van het programma hadden gedaan.
En dat komt mooi uit. Het betekent dat we nog minstens twee keer op de fiets mogen.
Harry

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2019
Vogelgeluid