Home > Beheer natuurgebieden > Programma en activiteiten > Werkgroepenoverleg op herhaling


23-06-2015
Werkgroepenoverleg op herhaling
In november gingen actieve leden van verschillende werkgroepen op de fiets in Drunen een aantal lopende projecten af. Die uitwisseling tussen de verschillende groepen beviel zo goed dat we dat op 6 juni hebben herhaald.
Deze keer gingen we naar het oostelijk deel van onze gemeente. Op vrijdag waaide, stortregende en donderde het. Op zaterdag was het gelukkig windstil, droog en zonnig. Een perfect begin van de dag.

Na het verzamelen en de koffie bij de Emmamolen gingen we met 25 actievelingen op pad. De eerste stop al snel bij het Nieuwkuijkse Wiel, waar Joost ons bijpraatte over het onderhoud dat daar in samenwerking met de gemeente en buurtbewoners is gepleegd. Een stuk verder op de Heidijk gaf Fons een uitgebreide uitleg over het Vlijmens Ven.

Verder naar de Biessertpolder, een locatie waar een aantal Drunenaren in het gezelschap nog nooit was geweest. Hier gaf Fons uitleg over de plannen in het kader van GOL: de randweg, de inprikkers, de ekologische verbindingszone. De tegenstrijdige belangen van natuur, verkeer en bewoners leidden hier tot veel discussie.

Door naar het Geerpark. Hier gaf Cary uitleg bij duurzame gebouwen die er inmiddels al staan, en nog gebouwd gaan worden. Anja liet tenslotte zien hoe hier Samengetuind wordt (of is het: gesamentuind wordt?).

De morgen werd afgesloten met meer discussie en een lunch, weer bij de Emmamolen.

De onderlinge informatie-uitwisseling en discussie levert veel toegevoegde waarde op. Een volgende keer zullen we het meer noordelijke deel van onze gemeente gaan verkennen.

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid