Home > Beheer natuurgebieden > Programma en activiteiten > Nieuwkuijkse wiel 2015


27-09-2015
Nieuwkuijkse wiel 2015
In de winter van 2012 zijn de oevers van de Nieuwkuijkse wiel hersteld.

In 2014 hebben wij samen met de gemeente en de omwonenden een natuurwerkdag georganiseerd. Heel het gagelstruweel is schoongemaakt. De dag was een groot succes. Het doel was dat er een groepje ontstaat dat verantwoordelijkheid neemt en de natuur rond de wiel gaat bijhouden. Dit vlot nog niet zo.

Daarom neemt onze vereniging samen met de gemeente het initiatief om komende maand weer een werkmiddag te organiseren. De juiste datum is nog niet bekend, maar het is op vrijdagmiddag 16 of 23 oktober van 14.00 tot 16.00. Enkele uurtjes werken en halverwege drinken we koffie met een appelflap.
De mensen, die vorig jaar hebben meegewerkt worden benaderd om weer mee te doen. Verder is natuurlijk iedereen welkom.
Tijdens deze middag vragen we wie er structureel, een keer per maand kan meewerken rond de wiel. Op deze manier ontstaat er vanzelf een groepje van betrokkenen.

Wanneer het een en ander loopt, trekt de natuurvereniging zich terug. Natuurlijk kan altijd een beroep gedaan worden op de vereniging voor het lenen van materiaal of het geven van advies.
Als je nu al zin hebt om mee te doen, geef je dan op via info@natuurenmilieuheusden.nl of via joostvanbalkom15@gmail.com

Joost van Balkom


© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid