Home > Communicatie > Overige artikelen > Jaarverslag PR 2015


10-04-2016
Jaarverslag PR 2015
In 2015 zijn drie uitgaven van Natuurlijk verschenen. In januari een uitgave met 45 pagina’s, in april 53 pagina’s en in oktober weer 45 pagina’s. Samenstelling en redactie was in handen van Noor Peters, de eindredactie en distributie werd verzorgd door Wil Maaywee.

Wil je ook de duurzame digitale versie van Natuurlijk per email ontvangen, geef dat dan door via pr@natuurenmilieuheusden.nl. Digituurlijk kende in 2015 11 uitgaven onder redactie van Harry Nijënstein. Streven is om maandelijks uit te komen, steeds voor een wandeling of andere activiteit.De Website, beheerd door René Biekens, liet in de afgelopen jaren een stijgend bezoekersaantal zien. De laatste twee jaar stagneert deze stijging. Dit ondanks dat we de homepage regelmatig verversen en zo veel mogelijk ook foto’s plaatsen. Waarschijnlijk heeft de stagnatie te maken met een aanpassing in de Google zoekfunctie: sites die niet responsive zijn krijgen een lagere plaats in de zoekresultaten. Onze site is niet responsive: de layout past zich niet aan als hij wordt geopend op een tablet of smartphone. Verder speelt waarschijnlijk mee dat we vanuit en als vereniging niets doen met Facebook en Twitter. Het komende jaar gaan we proberen een Facebook pagina van de grond te krijgen. Daarnaast doen we onvoldoende met interne links: van de ene pagina naar de andere op onze eigen site.

De Wijze Uil is in 2015 niet uitgereikt. Hebt u een suggestie voor een organisatie in de gemeente die uitzonderlijk actief is op het gebied van natuur of milieu, laat het ons dan weten.

De Waakvlam, de onderscheiding, in het leven geroepen door Noor en Herman Peters voor een meer dan gemiddeld betrokken en actief lid, viel dit keer ten deel aan Rien Melis.

Om beter zichtbaar te zijn tijdens activiteiten die we organiseren of waar we aan deelnemen hebben we een Banner laten ontwerpen en aangeschaft.
Daarnaast organiseerden we 12 Wandelingen (Loonse en Drunense Duinen (2x), Moerputten, Nederhemert, Eendenkooi, Baardwijkse Overlaat, Haarsteegse Wiel, Roeivijver, Drongelens Kanaal, Eetbare planten, De Brand, Ommetje Herpt, Kerstwandeling).

Gidsen waren Peter v.d. Velden, Marion v.d. Broek, Fons Mandigers, Joost van Balkom, Hermien van Toorenburg. Daarnaast was er nog de Nacht van de Nacht wandeling met als gids Peter v.d. Velden, het Werkgroepenoverleg, en was er een Lezing over weidevogels door Jochem Sloothaak van Brabants Landschap.


Harry Nijënstein en Noor Peters

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2019
Vogelgeluid