Home > Communicatie > Overige artikelen > Jaarverslag PR en Ondersteuning


11-09-2017
Jaarverslag PR en Ondersteuning
In 2016 zijn drie uitgaven van Natuurlijk verschenen. In februari een uitgave met 55 pagina’s, in juli 43 pagina’s en in december weer 43 pagina’s. Samenstelling en redactie was in handen van Noor Peters, de eindredactie en distributie werd verzorgd door Wil Maaijwee. Wil je ook de duurzame digitale versie van Natuurlijk per email ontvangen, geef dat dan door via pr@natuurenmilieuheusden.nl (dat bespaart papier en bezorgwerk).

Digituurlijk kende in 2016 12 uitgaven onder redactie van Harry Nijenstein. Streven is om maandelijks uit te komen, steeds voor een wandeling of andere activiteit.

De Website, beheerd door Rene Biekens, liet in de afgelopen jaren een stijgend bezoekersaantal zien. De laatste jaren stagneert deze stijging. Dit ondanks dat we de homepage regelmatig verversen en zo veel mogelijk ook foto’s plaatsen. Waarschijnlijk heeft de stagnatie te maken met een aanpassing in de Googlezoekfunctie: sites die niet ‘responsive’ zijn krijgen een lagere plaats in de zoekresultaten. Onze site is niet responsive: de lay-out past zich niet aan als hij wordt geopend op een tablet of smartphone. We gaan onderzoeken hoe dat gerealiseerd kan worden.

Verder hebben we in 2016 een Facebook pagina aangemaakt. Tot nu toe ontbreekt het echter aan tijd om deze goed bij te houden. Heb jij zin en tijd om dat te gaan doen? Laat het dan weten!

Daarnaast doen we onvoldoende met interne links: van de ene pagina naar de andere op onze eigen site.

De Wijze Uil is in 2016 niet uitgereikt. Hebt u een suggestie voor een organisatie in de gemeente die uitzonderlijk actief is op het gebied van natuur of milieu, laat het ons weten.

DeWaakvlam, de onderscheiding, in het leven geroepen door Noor en Herman Peters voor een meer dan gemiddeld betrokken en actief lid, viel dit keer ten deel aan Marc Snijders.

Daarnaast organiseerden we 10 Wandelingen (Haarsteegse Wiel, Roeivijver, Ommetje Herpt, Sompen en Zooislagen, Loonse en Drunense Duinen, Moerputten, Nederhemert, Baardwijkse Overlaat, De Brand, Kerstwandeling).

Gidsen waren Peter v.d. Velden, Marion v.d. Broek, Joost van Balkom, Hermien van Toorenburg. Het aantal wandelaars varieerde van 4 tot meer dan 30.

Aan de wandelingen nemen slechts weinig leden deel; nieuwe leden levert het ook vrijwel niet op.

Daarnaast was er nog deNacht van de Nacht wandeling met als gids Marion vd Broek, het Werkgroepenoverleg, en waren er een Lezingen over afval (in het voorjaar) en over vlinders (in het najaar). De weidevogelexcursie ging door gebrek aan belangstelling niet door.(Harry Nijenstein, coördinator)

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2019
Vogelgeluid