Home > Nieuws


Nieuws

11-01-2020
Archief duurzaamheid: Stikstof problematiek in Europa, Nederland en ook in Heusden
Wil je weten hoe het zit met de stikstofproblemen in Nederland, dan kun je op youtu.be in een filmpje van een paar minuten een goede uitleg krijgen.

Zondag met Lubach kwam tot de conclusie dat de veehouderij flink moet inkrimpen om het stikstofprobleem effectief aan te pakken. Helder en compleet uitgelegd en nog erg grappig ook, op vpro.nl.

D66 Heusden organiseerde een avond over de stikstofproblematiek in Heusden. De presentaties zijn te vinden op heusden.d66.nl

Lees verder...

04-01-2020
Venne-Oost: Dorpsnatuur in Heusden – waarom is dat leuk (en van belang)?
Vroeger kwamen alle soorten overal voor. Nou ja, daar waar de omstandigheden zodanig waren dat ze zich er goed bij voelden. In het begin was de mens een rond trekkende jager-verzamelaar; niet veel anders als de overige dieren. Pas toen de mens landbouw uitvond en op een plaats bleef, veranderde alles.

Lees verder...

04-01-2020
Repair Cafe: Jaarverslag Repaircafé 2019
Via de linken kunt U het jaarverslag en de spullen die wel/niet gerepareerd konden worden.

Lees verder...

04-01-2020
Dorpsnatuur algemeen: Diversiteiten Heusdense wijken
In de loop van 2019 gaan we samen met de gemeente proberen om de biodiversiteiten in de Heusdense wijken op een hoger plan te krijgen.
Om te weten hoeveel effect die activiteiten hebben, zullen we een nul-meting moeten doen.


Lees verder...

29-12-2019
Archief natuurgebieden: Nieuwe poel in de Zeeg is een juweeltje.
Op vier december is een mooie poel gegraven langs het zandpad bij de Heidijk. ‘s Morgens om acht uur kwam Ad Buijs met een geweldige kraan om het werk af te maken. Een dag eerder had hij geklepeld en gefreesd en vandaag graaft hij de poel. Op de centimeter nauwkeurig schraapt hij het zand weg om het een eind verder op een dijkje te leggen. Een meesterwerk.

Lees verder...

22-12-2019
Inventarisatie-dassen: Dassenverslag 2019
Hierbij het ‘Das jaarverslag 2019’ over de das in de Loonse en Drunense duinen en ruime omgeving. Het aantal dassenfamilies is 72 en het aantal dassen bedraagt 230. Zoals u kunt lezen hebben de uitzonderlijke droge jaren 2018 en 2019 invloed gehad op de dassenstand.


Met vriendelijke groet,
Bert van Opzeeland

Coördinator Dassenwerkgroep Loonse en Drunense duinen e.o.


Lees verder...

01-12-2019
Dorpsnatuur algemeen: Doelsoort egel
In oktober beginnen de egels met het zoeken naar een plekje om te overwinteren. Je kunt de egel een handje helen door te zorgen voor goede plekken om te schuilen. Egels houden hun winterslaap in een winternest, dat wordt gemaakt van droge bladeren. Laat dus een hoopje bladeren en takken in een hoek van de tuin liggen, of ruim ze helemaal niet op!

Ga voor meer tips om egels te helpen naar egelwerkgroep.com. (Foto: pixabay.com)

Lees verder...

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2020
Vogelgeluid