Home > Nieuws


Nieuws

15-03-2020
Overige artikelen: Alle Heusdense libellen verzameld
Altijd al willen weten welke libellen er voorkomen in de gemeente Heusden? De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) heeft in haar nieuwste vierkleuren magazine ‘Heusden … een groene gemeente’ alle 37 in de gemeente voorkomende libellen verzameld. In woord, maar vooral ook in beeld. De prijs van deze nieuwste glossy is € 5.95 en hij is verkrijgbaar bij boekhandel Sikkers in Drunen en bij Zin In Boeken in de vesting Heusden.

Lees verder...

08-03-2020
Overige artikelen: Geocachers in actie tegen de processierups
Een groep van 25 vrijwilligers heeft afgelopen zaterdag in het natuurgebied langs de Heidijk werkzaamheden verricht in het kader van de natuurlijke bestrijding van de processierups. Dit alles gebeurde onder leiding van de Natuur en Milieuvereniging gemeente Heusden.

Lees verder...

01-12-2019
Dorpsnatuur algemeen: Doelsoort egel
In oktober beginnen de egels met het zoeken naar een plekje om te overwinteren. Je kunt de egel een handje helen door te zorgen voor goede plekken om te schuilen. Egels houden hun winterslaap in een winternest, dat wordt gemaakt van droge bladeren. Laat dus een hoopje bladeren en takken in een hoek van de tuin liggen, of ruim ze helemaal niet op!

Ga voor meer tips om egels te helpen naar egelwerkgroep.com. (Foto: pixabay.com)

Lees verder...

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2020
Vogelgeluid