Home > Nieuws


Nieuws

20-10-2019
Archief duurzaamheid: Luchtkwaliteit in de gemeente Heusden
Voeding, water en lucht zijn van levensbelang voor elk levend wezen. Een mens kan 3 weken zonder voedsel, 3 dagen zonder water en slechts 3 minuten zonder lucht. Van wie is onze lucht eigenlijk zolang deze niet in een fles zit? Van ons allemaal! We hebben ook allemaal belang bij een goede luchtkwaliteit, want van slechte lucht inademen kun je letterlijk doodziek worden. De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden organiseert op 5 november a.s. een thema-avond over de (toekomstige) luchtkwaliteit in de gemeente Heusden. Aanvang is 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur staat een kopje koffie/thee voor u klaar. De avond is geheel gratis. Graag tot ziens in De Remise, Grotestraat 267, 5151 BM Drunen.

Lees verder...

16-10-2019
Repair Cafe: Jubileum Repair Café werd druk bezocht.
Tijdens de reparatieavond van 9 oktober bij het Repair Café Drunen werd aandacht besteed aan het landelijk jubileum: het is tien jaar geleden dat in Amsterdam het eerste Repair Café open ging.
Dat werd een groot succes en kreeg veel navolging. Verspreid over de hele wereld zijn er momenteel 1919 Repair Cafés.

Lees verder...

14-10-2019
Duurzaamheid algemeen: Aanpak van houtstook wordt een gemeentelijke bevoegdheid
Voor gemeenten die willen handhaven op overlast is het onduidelijk wanneer het schadelijk is en ingrijpen noodzakelijk is. Vanaf 1 januari 2021 wordt de aanpak van houtstook een gemeentelijke bevoegdheid. Goede voorlichting aan particulieren die hout stoken kan ook leiden tot minder overlast. Er zijn gemeenten die hier al goed mee bezig zijn zoals de gemeenten Den Haag, Laren en Zeist. Kijk op bijvoorbeeld www.denhaag.nl/schoner-hout-stoken als je hout schoner wilt stoken.

Lees verder...

06-10-2019
Natuur in de wijk: Venne-Oost
Beste natuurliefhebber,
Als we het over natuur en biodiversiteit hebben denken we vaak aan onze natuurgebieden. Maar ook in de bebouwde omgeving zijn veel planten en dieren aanwezig.
En omdat de bebouwing een steeds grotere ruimte inneemt, wordt de biodiversiteit daar ook steeds belangrijker.


Lees verder...

22-09-2019
Overige artikelen: Edelherten horen burlen?
Bronstexcursies in Het Groene Woud! Misschien wel de meest indrukwekkende bewoners van Nationaal Landschap Het Groene Woud zijn de edelherten. Deze koningen van het woud worden in september/oktober bronstig. Wil je een glimp opvangen van het spectaculaire schouwspel dat hiermee gepaard gaat? Neem dan deel aan een van de bronstexcursies.


Lees verder...

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2019
Vogelgeluid