Home > Nieuws


Nieuws

17-04-2018
Activiteiten: Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen
Op zondagmiddag 22 april a.s. organiseert de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) het eerste Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen.

Plaats van de activiteiten: rondom het onderkomen van de Heemkundekring op het terrein van Mariënkroon, Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk.


Lees verder...

08-04-2018
Activiteiten: HELPERS gezocht
Gezocht:
Leden die iets hebben, weten, kunnen en/of willen meehelpen aan het eerste
Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen van onze vereniging op zondag 22 april a.s. Zie elders in de deze Digituurlijk voor meer informatie hierover.


Lees verder...

28-03-2018
Natuurgebieden algemeen: Wilgen geknot
De afgelopen weken heeft onze landschapsgroep in de Hooibroeken ruim honderd wilgen geknot.
De knotwilgen staan rond het wiel langs de Heusdenseweg. Wanneer je binnendoor vanuit Elshout naar Heusden rijdt, kom je erlangs.

Lees verder...

28-03-2018
Natuureducatie algemeen: Duizenden vogels langs de Maas.
Duizenden smienten, ganzen, talingen, kieviten, grutto’s, wulpen en vele andere vogels trokken langs de Maas om er te rusten, te eten en alvast een partner te zoeken voor het naderende broedseizoen.

Lees verder...

28-03-2018
Overige artikelen: Natuur in de Wijk
Niet alleen in het buitengebied van de gemeente Heusden vinden we rijke natuur, ook binnen de bebouwde kom, midden in de wijk, komen we pareltjes tegen.
Een van die pareltjes ligt in de Churchillstraat in Drunen. Gewoon op een plaats tussen twee scholen, op een plaats waar ouders dagelijks hun kinderen naar school brengen. Hier langs de kant van de weg groeit geweldige klimop tot boven in de kruin van de boom.

Lees verder...

28-03-2018
Duurzaamheid algemeen: Samenwerking om natuur, landschap en duurzaamheid te versterken
Natuurmonumenten, de Brabantse Milieufederatie en de Efteling gaan nauw samenwerken om de duurzaamheid en leefbaarheid in het gebied tussen Kaatsheuvel, Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en Tilburg te versterken.

Lees verder...

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid