Home > Nieuws


Nieuws

08-02-2018
Inventarisatie-weidevogels: Help mee weidevogels beschermen
Binnenkort is het weer voorjaar en dan leggen alle vogels een ei! Weidevogels als de kievit doen dat in onze omgeving meestal op de akker. Maar die akker moet soms ook in dezelfde periode ingezaaid of op een andere manier bewerkt worden. Op dat moment is het werk van de weidevogelbeschermers heel belangrijk. Zij helpen de boer om het nest, de eieren en de jonge vogels te beschermen.

Lees verder...

08-02-2018
Inventarisatie-vissen en amfibieen: Salamanders, onopvallend maar belangrijk
Salamanders komen in veel gebieden voor in ons land, van tuinen tot natuurgebieden. Deze kleine diertjes hebben in een ecosysteem een belangrijke functie als zowel roofdier als prooi. Als er iets mis is met het ecosysteem zijn het vaak amfibieën, waaronder salamanders, die het eerste verdwijnen. Salamanders hebben het in veel gebieden moeilijk door het verdwijnen van leefgebieden en vervuiling, maar ook door diverse ziektes.

Lees verder...

04-02-2018
Overige artikelen: Einde aan een tijdperk
Vele vele jaren heeft Peter van de Velden natuurwandelingen voor onze vereniging verzorgd. Meestal binnen de gemeente, soms er buiten. Bij regen, zonneschijn, storm, sneeuw, vorst: Peter was er altijd.

Wegens teruglopende belangstelling is besloten te stoppen met deze wandelingen. Er voor in de plaats komen inventarisatie-wandelingen. Peter, bedankt, mede namens alle wandelaars.

Lees verder...

31-01-2018
Overige artikelen: Dieren in Hoogwater
Iedereen heeft waarschijnlijk wel gehoord over het hoge water dat in onze rivieren aanwezig is. Dat het een spectaculair gezicht is weet niet iedereen. Een gunstige bijkomstigheid is dat de dieren zich ook wat makkelijker laten zien.

Lees verder...

22-01-2018
Wijze Uil: Buitendienst gemeente Heusden ontvangt onderscheiding “Wijze Uil”
Op 18 januari ontvingen Henny Brekelmans, Hans Liefting en Mieke van Oort namens de Buitendienst van de gemeente Heusden de ‘Wijze Uil’ uit handen van Joost van Balkom, voorzitter van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH).

Lees verder...

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid