Home > Nieuws


Nieuws

17-06-2018
Inventarisatie-libellen: Bijzondere libel-waarnemingen
Van de 67 in Nederland voorkomende libellen worden binnen de gemeente Heusden 31 soorten waargenomen, waaronder vrij zeldzame zoals: kanaaljuffer, Bruine korenbout en Vroege glazenmaker.

Lees verder...

14-06-2018
Inventarisatie-weidevogels: Weidevogelbeschermingsgroep Waalwijk
In de derde nieuwsbrief van de Weidevogelbeschermingsgroep Waalwijk weer veel wetenswaardigheden over de weidevogels in onze regio.

Met z’n allen vonden de vrijwilligers tot en met 8 juni 204 nesten (vorig jaar 221). Hiervan zijn er 86 (42%) uit, van e?e?n legsel is het resultaat niet bekend. Er worden nog 36 (18%) bebroed. Tot nu toe gingen 81 nesten (40%) verloren: door bewerkingen (28), predatie (47) en verlating (6).Lees verder...

14-06-2018
Zonnebloemen: Zonnebloemwedstrijd
Het reglement voor de zonnebloemwedstrijd is inmiddels vastgesteld.
Lees verder...

14-06-2018
Overige artikelen: Privacyreglement en privacyverklaring
Om aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te voldoen heeft het bestuur in de vergadering het Privacyreglement en privacyverklaring vastgesteld. Dat was nodig vanwege Europese wetgeving die per 25 mei jl. is ingevoerd.
Het reglement bevat alle onderdelen. De verklaring beperkt zich tot het informeren van bezoekers aan onze website.
Lees verder...

14-06-2018
Afval: NMVH Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen
Op 22 april jl. hielden we ons eerste Voorjaarsfestival, in en rond het onderkomen van de Heemkundekring Onsenoort, bij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Onder een mooi voorjaarszonnetje was het gezellig druk. Gelukkig kwam het onweersbuitje pas aan het einde van de middag.


Lees verder...

30-05-2018
Archief bestuur: Jaarvergadering 2018
Afgelopen vrijdag waren er ruim dertig leden aanwezig op de Jaarvergadering. Plaats van handeling was weer het Jachthuis in de Hooibroeken.


Lees verder...

29-05-2018
Inventarisatie-weidevogels: Nieuwsbrief Weidevogels mei 2018
Weidevogelbescherming
De weidevogelbeschermingsgroep (WBG) Waalwijk is werkzaam in de gemeenten Waalwijk en Heusden.
De tweede Nieuwsbrief 2018 van deze WBG is HIER te vinden.

Ook de Agrarische Natuurvereniging Oostelijke Langstraat heeft een weidevogelgroep. Belangstelling? Laat het weten via WeidevogelsOL@gmail.com.


Lees verder...

29-05-2018
Zonnebloemen: Zonnebloem zoekt het hoger op
edereen kan meedoen aan de wedstrijd!
Bezoekers van het Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen, door de Natuur- en Milieuvereniging Heusden georganiseerd, kregen bij vertrek een paar zonnebloemzaden mee voor de wedstrijd 'Wie kweekt de grootste zonnebloem (in doorsnede), de hoogste zonnebloem (in lengte) en de meeste bloemen uit een zaadje.
Hoofdprijs: Ballonvaart twv 165 euro. Daarnaast diverse waardebonnen, zaden, fruitbomen, bos bloemen, en nog meer! Meedoen kan iedereen in Heusden, ook als je zelf zonnebloemzaden hebt gekocht en gezaaid.

Lees verder...

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid