Home > Nieuws


Nieuws

09-12-2018
Activiteiten: Ons Klupke
Ons Klupke is een programma op HTR-televisie. In het afgelopen voorjaar zijn een aantal activiteiten van onze vereniging gefilmd. De hele film is te zien op ons klubke
Inmiddels hebben we een versie die in twee minuten een mooi overzicht geeft. Deze is te vinden op verkorte versie

Lees verder...

03-12-2018
Overige artikelen: Natuur in de wijk
In de loop van 2019 gaan we samen met de gemeente proberen om de biodiversiteiten in de Heusdense wijken op een hoger plan te krijgen. Om te weten hoeveel effect die activiteiten hebben, zullen we een nul-meting moeten doen.

Lees verder...

26-11-2018
Overige artikelen: Heusden … een groene gemeente – voor de groene Sint
Altijd al meer willen weten van de natuur in onze gemeente? Bijvoorbeeld welke wintervogels er nu in de naaste omgeving te zien zijn? Of welke weidevogels straks weer in onze gemeente aanwezig zijn? De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) besteedt hier aandacht aan in het nieuwste vierkleuren magazine ‘Heusden … een groene gemeente’. De tekst is rijkelijk geïllustreerd met foto’s van soorten die voorkomen in onze gemeente.

Lees verder...

11-11-2018
Duurzaamheid algemeen: Ons tuinafval in Biezenmortel
Op vrijdag 12 oktober togen 20 geïnteresseerden naar Biezenmortel, om met eigen ogen te zien hoe hun tuinafval wordt omgezet in compost.

Ook voor deze activiteit was de belangstelling weer heel groot. Het maximum aantal wat kon deelnemen was 20. Hierdoor hebben we helaas een grote groep mensen weer teleur moesten stellen. Deze mensen op de wachtlijst kunnen een volgende keer mee.
Na de vriendelijke ontvangst met koffie, thee, fris en koek kregen we uitleg over het bedrijf en het proces.


Lees verder...

11-11-2018
Inventarisatie-vlinders : Vlinderinventarisatie 2018. Gemeente Heusden
Het was een bijzonder vlinderjaar. In het voorjaar waren de temperaturen erg hoog, zodat we al erg vroeg van de vlinders konden genieten. De zomer was zo droog, dat vele planten verdorden en er geen voedsel voor de vlinders was. Langs de oever langs het Drongelens kanaal, waar altijd wel vlinders vliegen, werd geen vlinder meer waargenomen.

Lees verder...

03-11-2018
Afval: Wat gebeurt er met jouw afgedankte apparaten?
Op donderdagmiddag 13 december volgt de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) weer het Heusdense afval, dit keer naar de fabriek van Coolrec in Waalwijk. Je kunt daar met eigen ogen zien hoe het harde plastic van huishoudelijke apparaten die je hebt afgedankt wordt opgewaardeerd, zodat het hergebruikt kan worden.

Lees verder...

© Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden 2010-2018
Vogelgeluid